SERÇEŞME CEMEVİNDE MUHARREM MUHABBETLERİ

Değerli Canlar,
Bilindiği gibi Muharrem ayı tüm Anadolu Alevi Bektaşileri için yas ayıdır. İnsanlık tarihinin en acı olaylarının başında gelen Kerbela olayı Muharrem ayında gerçekleşmiştir. Alevi Bektaşiler, İmam Ali ve Muaviye arasında, daha sonra oğulları İmam Hüseyin ile Yezid arasında geçen mücadeleyi,  mazlum ile zalimin mücadelesinin simgesi olarak görmüşlerdir. Bu nedenle Alevi-Bektaşi canlarımız, Kerbela'da Yezit tarafından öldürülen İmam Hüseyin ve diğer canları yad etmek, yasını tutmak için 12 gün (masumu paklarla birlikte 15 gün) oruç tutarlar ve bu oruçlarını İmam Hüseyin şahsında tüm mazlumlara adarlar.
Dolayısıyla,  Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı /Serçeşme Cemevi ve Kültür Merkezi yönetimi olarak, Yol'a hizmete gönül vermiş Dede ve taliplerimizle birlikte, tüm canlarımıza hizmet etmek amacıyla, canlarımızın oruçlarını birlikte açmasını, lokmalarını paylaşmasını, birlikte Kerbela olayını anmasını sağlamak için, her yıl olduğu gibi, içinde bulunduğumuz bu yıl da, Muharrem ayının 1.günü (11 Eylül- Salı günü) ile Muharrem ayının 12. günü (22 Eylül-Cumartesi günü) arasında Cemevimizde her gün;  gün batımında oruç açımı ve lokma paylaşımı yapılacak olup, buna müteakip, Kerbela Muhabbetleri ile gönül birliğine ulaşılmaya çalışılacaktır.  Ayrıca son gün yani 22.Eylül. Cumartesi günü Aşure Lokması paylaşılacak ve tüm canlarımızla CEM olunacaktır.
Bismi Şah, Allah Allah,
Hakk Muhammed Ali, Pirimiz Hünkâr Hacı Bektaş Veli kabul eylesin.