ON İKİ FİDANDAN BİR ULU ORMANA

On İki Fidandan Ulu Bir Ormana Projesi

“On İki Fidandan Ulu Bir Ormana Projesi kapsamında Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı/Dergâhı olarak 26.03.2016 tarihinde Eskişehir ili, Mahmudiye İlçesi Kaymazyayla Köyü’nde değişik ağaç türlerinden 1300’ü aşkın fidanın dikimini gerçekleştirdik. Bu çalışmanın başarılı bir şekilde organize edilmesinde büyük bir özveri ile emek ve çaba harcayan, bizleri engin gönülleri ile mihman eden Kaymazyayla Köyü halkına, imkânları ölçüsünde canı gönülden katkı sunan bütün belediyelere, Türkiye’de ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde kendi bütçelerinin harcama kalemlerinden kısarak maddi ve manevi ölçüde katkı ve destek sunan bütün canlara, dostlara çok teşekkür ederim.

İnsan ömrü, yaşamın parçacıkları ile hayatın dalgaları arasında gidip gelen salınım anlarının toplamından ibarettir. Bu anlar, her daim içinde ve üzerinde yaşadığımız gezegenin değişik yerlerinde kendisine hayatın belirtisi olarak yaşamı bulur. Bu yaşamımız içerisinde aldığımız her nefesi ağaca ve tabi ki ormanlara borçluyuz. Neden mi? Çünkü ağaçlar yeşermeyi, canlanmayı, yeniden doğuşu, verimliliği, tükenmez yaşamı, ölümsüz hayatı; yorulmadan yaşayan; yeni doğanların koruyucusu, destekçisi ve bekçisi; dalları, yaprakları, kökleri, çiçekleri ve meyveleri ile yeniden üreten; yaşayan gerçekliğin, diri bir hayatın ve yenilenmenin ifadesidir ve aynı zamanda bolluk, şans ve mutluluğun sembolü ve aynı mekânda bilgeliğin, ululuğun, kutsallığın, koruyuculuğun ve kerametin simgesidir.

Biz istiyoruz ki, yeni doğan çocukların beşiği yeşil dallardan ve yapraklardan yapılsın; geleceği ve hayatı temiz bir doğa ve çevrede, ağaç ve fidanların içinde, tahrip ve talan edilmemiş bir coğrafyanın mekânında geçsin. Yaşanılabilir bir dünyayı çocuklarımıza vaat etmezsek yarın başta çocuklarımız ve Yol olmak üzere, üzerinde yaşamış olduğumuz gezegen bizden davacı olur. Bu davadan kendi yakamızı kurtarma adına değil de geleceğimiz ve doğadan ödünç aldıklarımıza karşın bir borç ve ödev olarak bundan böyle “gözlerini dünyaya açan her bir çocuk için en az 12 fidan dikilmesine projenin”  bir parçası olduğunuzu büyük bir mutlulukla sizlere bildirmek isterim. Sizlerle birlikte başlatmış olduğumuz bu döngünün devir içinde daim olmasını dilerim. Sevgilerimle,

Veliyettin Hürrem ULUSOY

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini